Een heel andere manier van Albast bewerken. Vrijwel volkomen machinaal.

 "Il giardino dei Tarocchi" is de naam van de mozaïek beeldentuin van Niki de Saint Phalle. Deze bevindt zich in het uiterste zuiden van Toscane. Het heeft ruim 30 jaar geduurd om met een team van mensen deze tuin te realiseren. Als je er doorheen wandelt is het een zeer imposant geheel.

 werk Gertia

Stukje over Gertia Sikking, haar Zwolse atelier. Wellicht een citaat van haar site...

ActiefinLigurie.nl 

Zoek de rust en de stilte op, laat je inspireren. Volg òf een workshop beeldhouwen, mozaïeken of tekenen/schilderen òf ga lekker bewegen, van de natuur genieten. Vier bijvoorbeeld de feestdagen 2015 in een romantische en authentieke Italiaanse sfeer. In Ligurië - Noord Italië - is een nieuw duurzaam verbouwd (maximaal) 3-persoons appartement te huur. Beschikbaar vanaf november 2015 voor een zeer aantrekkelijke prijs. N.B.: voor Kunstenaars en Schrijvers een speciaal maandtarief. Informeer via deze site.

Leonardo da Vinci is een kunstcentrum in hartje Ermelo. Wij bieden creatieve begeleiding aan mensen met een beperking en een artistiek talent. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben wij zowel ateliers tot onze beschikking als een galerie.

Schermafbeelding 2016-04-15 om 17.22.02

Mary Sofie Hatzmann-Zwankhuizen.
Zus van Karin. Schildert circa 20 jaar. Voorkeur voor vrolijke, levenslustige doeken, maar gaat technische werken niet uit de weg. Kleur- en materiaalgebruik is divers, afhankelijk van het onderwerp. Vaak een knipoog met Afrika. Haar visie is dat haar werk toegankelijk moet zijn en de kijker er plezier aan beleeft. 


Vaak wordt er gezegd: " ik ben niet creatief" of heeft men het idee dat creativiteit iets is wat je òf hebt òf niet hebt. Of omdat iemand bang is om méér van zichzelf te laten zien beweert dat men niet creatief is.
 Creativiteit gaat echter niet om het hebben van een vaardigheid maar om nieuwe paden te ontdekken, bijvoorbeeld naar een oplossing voor een vraagstuk. Kijk eens naar het volgende filmpje over de "bron van creativiteit" volgens John Cleese.